Отворена ликовна изложба професора и сарадника Факултета педагошких наука Универзитета у Крагујевцу

У Универзитетској галерији 4. априла 2017. године свечано је отворена изложба професора и сарадника Факултета педагошких наука

Поставку чини разноликост радова према формама изражавања, личним рукописима учесника и њиховим личним поетикама. Аутори изложбе су проф. др Слободан Штетић, доцент Миа Арсенијевић, асистенти Милош Ђорђевић и Богдан Штетић и сарадница Јована Ђорђевић.

Професори и сарадници поверење студената потврђују својим биографијама, као и групним изложбама које приређују као колектив факултета. Представљање уметничког стваралаштва професора и сарадника јавности од вишеструке је важности. Осим афирмативног и промотивног карактера, ове изложбе имају и етичку димензију. На овај начин професори и сарадници потврђују свој професионални интегритет, репрезентативно заступају факултет и уче студенте факултета општем значају промоције савремене уметности.

Аутори су се представили радовима из својих поља специјалности (сликарство, графички дизајн, графика и цртеж).

Професор Слободан Штетић, који је и отворио изложбу, представио се реализованим плакатима позоришних представа, Миа Арсенијевић сликама у техници акрил на платну, Милош Ђорђевић графикама и цртежима, Богдан Штетић дигиталним колажима, а Јована Ђорђевић цртежима.

У музичком делу програма учествовао је Богдан Милошевић, студент  треће године  Одсека за музичку уметност  Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу.

Изложба ће бити отворена до 21. априла.


Фото галерија: