SVETOSAVSKA AKADEMIJA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU

Povodom obeležavanja Svetog Save - Dana duhovnosti u Republici Srbiji, Univerzitet u Kragujevcu 27. januara 2017. godine (petak), sa početkom u 12.00 sati, u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu organizuje Svetosavsku akademiju

27. januar, koji se praznuje kao Dan duhovnosti u našoj zemlji, podseća nas na školsku 1840-41. godinu kada je Sveti Sava prvi put obeležen kao školska slava u Srbiji i to na Liceju Knjaževstva Serbskog u Kragujevcu, na prvoj visokoškolskoj instituciji u modernoj Srbiji, na čijim temeljima je nastao i naš Univerzitet.

Na Svetosavskoj akademiji Univerziteta u Kragujevcu, koja će biti održana 27. januara 2017. godine u 12.00 sati u Univerzitetskoj galeriji, Univerzitet u Kragujevcu po prvi put dodeliće Svetosavsku nagradu za životno delo i Svetosavsku nagradu za izuzetna postignuća u poslednjih pet godina - za izuzetne rezultate i inovacije u oblasti nauke/umetnosti, izuzetne uspehe u organizaciji i realizaciji nacionalnih, međunarodnih i drugih naučno-istraživačkih projekata, registrovane patente, eksperimente, objavljene značajne naučne/umetničke radove i naučna/umetnička dela koja su doprinela razvoju, unapređivanju i popularizaciji naučnog i umetničkog rada  Univerziteta..

Svetosavsku nagradu dobitnicima uručiće rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nebojša Arsenijević.

Upravnik Fondacije za stipendiranje studenata Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Snežana Soković uručiće Ugovore o stipendiranju najboljim studentima Univerziteta u Kragujevcu za 2017. godinu. Naime, Upravni odbor Fondacije na osnovu raspisanog Konkursa doneo je odluku da u kalendarskoj 2017. godini stipendira 13 studenata sa 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Pozivamo nastavnike, saradnike, profesore, studente i sve zaposlene na Univerzitetu u Kragujevcu da prisustvuju ovom događaju.