Представљен 59. број часописа Липар

У Универзитетској галерији у Крагујевцу, 15. децембра 2016. године, представљен је тематски број часописа Липар, Латинска Америка: Књижевност, култура, политика. На промоцији су говориле приређивачи, проф. др Љиљана Богоева Седлар и доц. др Јелена Арсенијевић Митрић

Сведоци смо да се истовремено са погоршањем опште политичке ситуације у свету вековна колонизација Латинске Америке наставља и поприма нове облике. Радови објављени у специјалном броју часописа „Липар“ - Латинска Америка: Књижевност, култура, политика. (о Куби, Никарагви, Бразилу, Перуу, Уругвају, Карибима, Порторику, Чилеу, Мексику, Гватемали, Венецуели и Аргентини) бацају  светло на латиноамеричке уметнике и њихове саборце са англофоног говорног подручја, који су осуђивали мешање колонијалних сила у борбу народа Латинске Америке за независност и слободу и стварали дела која су изузетно актуелна и инспиративна.

У музичком делу програма учествовао је Саша Туцаковић, студент прве године  Правног факултета у Крагујевцу и прве године Филолошко-уметничког факултета, катедре за клавир у класи доц. Наталије Томић.

Темат са свим текстовима можете погледати на следећем линку www.lipar.kg.ac.rs


Фото галерија: