Посета министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића Универзитету у Крагујевцу

Министар просвете, науке и технолошког развоја господин Младен Шарчевић био је 14. децембра 2016. године у првој радној и званичној посети Универзитету у Крагујевцу

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Небојша Арсенијевић и чланови ректорског колегијума: проректор за међународну сарадњу проф. др Милован Матовић; проректор за координацију послова факултета чије је седиште ван седишта Универзитета у Крагујевцу проф. др Јерослав Живанић и генерални секретар Универзитета у Крагујевцу Зорица Аврамовић разговарали су са министром Шарчевићем и његовим сарадницима проф. др Весном Мандић - помоћником министра за развој и високо образовање и Марком Попадићем - посебним саветником и шефом кабинета, о сарадњи Универзитета и Министарства, као и о текућим пројектима Универзитета у Крагујевцу.

Министар Младен Шарчевић дао је пуну подршку Универзитету у Крагујевцу за решавање питања обезбеђења простора за Филолошко-уметнички факултет. Министар је потврдио да је обављен разговор са министром одбране у циљу предузимања мера да се ФИЛУМ смести у простор Дома Војске Србије у Крагујевцу, као и да ће Министарство просвете изнаћи могућност да се обезбеди део средстава неопходних за превођење објекта у намену образовања.

Министар је истакао да ће на данашњем састанку са градоначелником Крагујевца господином Радомиром Николићем разговарати о прикључцима које обезбеђује Град за станове за младе истраживаче Универзитета у Крагујевцу, као и о преносу целокупне инвестиције са Града Крагујевца у јавну својину Републике Србије.

Тема разговора руководства Универзитета и министра просвете, науке и технолошког развоја била је опремање Центара изврсности Универзитета у Крагујевцу. Господин Шарчевић потврдио је да ће планирана средства за опремање Центара изврсности бити обезбеђена, као и да ће Министарство кроз међународну сарадњу обезбедити могућност набавке додатне неопходне опреме од партнера из земаља са којима Република Србија има потписане уговоре о сарадњи.


Фото галерија: