Одржана трибина „О књижевним идолима“

У Универзитетској галерији у Крагујевцу, 29. новембра 2016. године, одржана је трибина под називом "О књижевним идолима". Учесници трибине били су Мило Ломпар и Александар Гаталица док је модератор био Карло Астрахан, председник Удружења уметника Србије.

У оквиру пројекта Културни Шок, а у сарадњи са Удружењем уметника Србије, у Универзитетској галерији у Крагујевцу пред великим бројем посетилаца, стручне јавности, студената и професора Универзитета у Крагујевцу, одржана је трибина под називом "О књижевним идолима". Учесници трибине били су господин Мило Ломпар - историчар књижевности, филозоф, професор и председник Задужбине Милоша Црњанског и господин Александар Гаталица - писац, преводилац са античког грчког језика и музички критичар. Модератор трибине био је господин Карло Астрахан, председник поменутог удружења. 

Господа Гаталица и Ломпар говорили су о великанима српске и светске књижевности  који су својим делима утицали на младе писце. Посетиоци су учесницима постављали питања о актуелностима у књижевном животу Србије. Након тога организован је и коктел за присутне.


Фото галерија: