Најава трибине „О књижевним идолима“ – Мило Ломпар и Александар Гаталица

У уторак, 29. новембра 2016. године у 20 часова у Универзитетској галерији у Крагујевцу биће одржана трибина под називом "О књижевним идолима". Учесници трибине су Мило Ломпар и Александар Гаталица. Модератор је Карло Астрахан, председник Удружења уметника Србије.

У уторак, 29. новембра 2016. године у 20 часова у Универзитетској галерији у Крагујевцу биће одржана трибина под називом "О књижевним идолима". Трибина се реализује у сарадњи са Удружењем уметника Србије у оквиру пројекта Културни Шок, а учесници трибине су Мило Ломпар и Александар Гаталица. Модератор је Карло Астрахан, председник поменутог удружења. 
 

Мило Ломпар, рођен 19. априла 1962. у Београду, је српски историчар књижевности, филозоф, професор и председник Задужбине Милоша Црњанског.


Мило Ломпар је дипломирао на Филолошком факултету у Београду (Група за југословенске књижевности и Општу књижевност). Докторирао је на истом факултету тезом о историјском, поетичком и књижевном наслеђу XVIII и XIX века у позним делима Милоша Црњанског пред комисијом коју су чинили академик Никола Милошевић, проф. др. Јован Деретић и проф. др. Новица Петковић. На Филолошком факултету у Београду професор је предмета Српска књижевност XVIII и XIX века и Културна историја Срба. Био је генерални директор Политике а.д. 2005 – 2006.
 

Александар Гаталица (Београд, 1964) српски је писац, преводилац са античког грчког језика и музички критичар. У Београду је дипломирао 1989. општу књижевност и теорију књижевности, са старогрчким језиком.


Као писац појавио се у српској књижевности 1993. године и до сада објавио једанаест књига. Проза Александра Гаталице преведена је на десет европских језика и објављивана је у свим књижевним часописима у некадашњој Југославији и Србији. Члан је Српског књижевног друштва.