Одржан Еразмус+ информативни дан на Универзитету у Крагујевцу

У уторак, 22. новембра 2016. године на Универзитету у Крагујевцу одржан је Информативни дан у циљу представљања Еразмус+ конкурса за пројекте за 2017. годину.

Скуп је отворио проректор за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу проф. др Милован Матовић.

У првом, уводном, делу Софија Дукић, представник Ерамус+ канцеларије у Србији, представила је опште информације о Е+ програму, могућности учешћа за институције из Србије, рокове за предају пројектних пријава и расписане приоритете позива.

Након уводног дела, учесници су подељени у три радне групе, те су на тај начин имали прилику да чују више детаља о конкретном подпрограму од интереса. Ивана Живадиновић представила је могућности за пријаву пројеката мобилности и пројеката изградње капацитета у сектору високог образовања, као и Жан Моне програм, док је Милош Петровић презентовао програм CEEPUS. Јелена Кајгановић упутила је представнике основних и средњих школа у могућости пријаве пројеката од значаја за ове институције. Програме мобилности и изградње капацитета у области младих је чановима канцеларија за младе и студентима представио Срђан Митровић.

Осим одржаних индивидуалних консултација по завршетку свих сесија, најављене су и радионице за писање пројеката у периоду од краја новембра 2016. до фебруара 2017. године, када је предвиђено затварање већине позива. О тачном терминима и месту одржавања радионица ће сви заинтересовани бити благовремено обавештени.


Документи:

Брошура


Фото галерија: