Одржан VIII Сајам стипендија

У холу Правног факултета 13. октобра 2016. године, Универзитетски Центар за развој каријере и саветовање студената одржао је свој VIII Сајам стипендија и информисао заинтересоване студенте и дипломце Универзитета у Крагујевцу о могућностима за академску мобилност и усавршавање у земљи и иностранству.

Традиционални VIII Сајам стипендија под слоганом „Изабери стипендију по својој мери“, у организацији Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, одржан je у четвртак, 13. октобра 2016. године у холу Правног факултета у периоду 11 – 15 часова.

Сајам је био права прилика да се сви заинтересовани студенти и дипломци Универзитета у Крагујевцу информишу о актуелним конкурсима за стипендије за студије и/или додатно усавршавање у земљи и иностранству, могућностима за студентску размену, волонтирање или обављање стручне праксе у иностранству, условима за учествовање у овим програмима и многим другим појединостима значајним за њихово даље образовање или развој каријере.

 Учесници овогодишњег Сајма стипендија били су:

 1. Министарство омладине и спорта – Фонд за младе таленте Републике Србије
 2. Француски институт у Србији (Institute Francais) и Национална агенција за промоцију француског високог образовања у иностранству (Campus France)
 3. Немачка служба за академску размену (DAAD)
 4. Фондација Темпус - Еразмус+ канцеларија у Србији
 5. Фондација „Др Зоран Ђинђић“
 6. Британски савет
 7. Међународни академски центар
 8. Представник универзитета Politecnico di Milano
 9. Међународна студентска организација AIESEC, Локална канцеларија Крагујевац
 10. Међународна студентска организација IFMSA, Локални комитет Крагујевац
 11. ProCredit Банка
 12. Интернет портал Stipendije.rs
 13. S4WB претраживач стипендија за студенте из земаља Западног Балкана
 14. Млади истраживачи Србије
 15. Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у   Крагујевцу - организатор и домаћин Сајма

У току трајања сајамског дела манифестације, у сали Сената Универзитета у Крагујевцу одржане су следеће презентације:

Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија представила је заинтересованим студентима и административном и академском особљу могућности у оквиру Еразмус+, Еразмус Мундус и CEEPUS програма.

Представници Немачке службе за академску размену (ДААД) и Фондације др Зоран Ђинђић одржали су заједничку презентацију својих програма и присутним студентима представили могућности за студије и усавршавање у Немачкој.

Представници ProCredit заинтересованим кандидатима представили су могућности за усавршавање кроз ProCredit Entry програм, који је намењен студентима завршних година и дипломцима који желе да граде каријеру у области банкарства и финансија.

VIII Сајму стипендија присуствовали су и студенти из иностранства који су на размени на Универзитету у Крагујевцу.

Према интересовању студената и оцени излагача, овогодишњи Сајам стипендија био је веома успешан, а Центар за развој  каријере ће се, као организатор, трудити да Сајам и у наредним годинама буде најпоузданији извор информација о актуелним програмима мобилности студената, конкурсима и стипендијама.

Заинтересовани студенти се за детаљније информације о доступним програмима могу обратити Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу телефоном на 034/300-425, електронском поштом на razvojkarijere@kg.ac.rs, или доћи лично у просторије Центра (други спрат ректората Универзитета у Крагујевцу) сваког радног дана од 08 до 16 часова.


Фото галерија: