Одржана седница Савета за реализацију Пројекта ревитализације „Кнежевог арсенала“

У уторак, 05. јануара 2016. године, одржана је седница Савета за реализацију Пројекта ревитализације „Кнежевог арсенала“ којом је председавао председник Републике Србије господин Томислав Николић.

У ректорату Универзитета у Крагујевцу,  05. јануара 2016. године, одржана је седница Савета за реализацију Пројекта ревитализације „Кнежевог арсенала“ којом је председавао покровитељ пројекта председник Републике Србије господин Томислав Николић. Седници су присуствовали ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Небојша Арсенијевић, градоначелник Крагујевца господин Радомир Николић, декан Филолошко-уметничког факултета проф. Радомир Томић, саветник председника Републике господин Радослав Павловић, помоћник министра просвете науке и технолошког развоја господин Љубиша Антонијевић и сарадници градоначелника, господа Горан Петровић, Верољуб Трифуновић, Дејан Нешић и Александар Ненковић.

На данашњем састанку сумирани су реализовани задаци и  утврђени стратешки циљеви у даљој реализацији овог пројекта, међу којима је један од најважнијих решавање питања простора Филолошко-уметничког факултета. У том смислу, у сарадњи Града Крагујевца и Универзитета у Крагујевцу одмах ће бити предузете мере да се, најкасније до почетка нове школске године, Филолошко-уметнички факултет усели у објекат Дома војске за чију је реконструкцију Универзитет у Крагујевцу одвојио новчана средства.

Истовремено, укњижбом објеката и земљишта Кнежевог Арсенала на Град Крагујевац чиме је успешно завршена прва фаза пројекта ревитализације, Градска управа преузела је обавезу да у најкраћем року обезбеди све услове за израду идејног пројекта реконструкције објекта Кнежевог Арсенала.

Председник Републике посебно је истакао да је ревитализација Кнежевог Арсенала, односно дела комплекса Војно-техничког завода, пројекат од стратешког значаја не само за Универзитет у Крагујевцу и Град Крагујевац већ и за Републику Србију јер је комплекс непроцењиве историјске важности који обухвата објекте у којима је настала модерна српска држава, прва индустрија и образовне институције у Републици Србији.


Фото галерија: