„Skica Meksika“ na Univerzitetu u Kragujevcu

Nj.E. ambasador Meksika u Srbiji, gospodin Hose Evaristo Ramon Šilotl Ramires, posetio je Univerzitet u Kragujevcu 09. decembra 2015. godine. Njegova ekselencija je studentima održao prezentaciju „Skica Meksika“, a otvorena je i izložba Frida Kalo.

Nj.E. ambasador Meksika u Srbiji, g-din Hose Evaristo Ramon Šilotl Ramires posetio je Katedru za hispanistiku Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu 09. decembra 2015. godine.

U Univerzitetskoj galeriji, sa početkom u 16:30 časova, Nj. E. ambasador predstavio je  Meksiko studentima španskog jezika i hispanskih književnosti, u okviru prezentacije „Skica Meksika“. Program su recitalom upotpunili studenti hispanistike. Sva izlaganja održana su na španskom jeziku sa prevodom na srpski.

Nj.E. ambasador Šilotl Ramires svečano je otvorio i izložbu Frida Kalo, na kojoj su predstavljene reprodukcije slika slavne umetnice. Izložba će u Univerzitetskoj galeriji biti postavljena do 30. decembra 2015. godine.

U razgovoru sa studentima i profesorima Univerziteta u Kragujevcu, Nj.E. gospodin Šilotl Ramires istakao je važnost dobre saradnje Srbije i Meksika i na polju razmene studenata i nastavnika - „Presrećan sam što među studentima Univerziteta u Kragujevcu vidim iskrenu ljubav prema kulturi Meksika. Našoj Ambasadi u Beogradu je veliko zadovoljstvo da se uvek odazovemo pozivima Filološko-umetničkog fakulteta i vaših studenata španskog jezika i hispanskih književnosti“.

Ovom prilikom najavljen je i ciklus savremenog meksičkog filma, koji će biti projektovan u Spomen parku „21. oktobar“. Projekcije filma su zakazane za 09, 15, 17. i 22. decembar, sa početkom u 19 časova.


Foto galerija: