„Скица Мексика“ на Универзитету у Крагујевцу

Њ.Е. амбасадор Мексика у Србији, господин Хосе Еваристо Рамон Шилотл Рамирес, посетио је Универзитет у Крагујевцу 09. децембра 2015. године. Његова екселенција је студентима одржао презентацију „Скица Мексика“, а отвoрeна је и изложба Фрида Кало.

Њ.Е. амбасадор Мексика у Србији, г-дин Хосе Еваристо Рамон Шилотл Рамирес посетио је Катедру за хиспанистику Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу 09. децембра 2015. године.

У Универзитетској галерији, са почетком у 16:30 часова, Њ. Е. амбасадор представио је  Мексико студентима шпанског језика и хиспанских књижевности, у оквиру презентације „Скица Мексика“. Програм су рециталом употпунили студенти хиспанистике. Сва излагања одржана су на шпанском језику са преводом на српски.

Њ.Е. амбасадор Шилотл Рамирес свечано је отворио и изложбу Фрида Кало, на којој су представљене репродукције слика славне уметнице. Изложба ће у Универзитетској галерији бити постављена до 30. децембра 2015. године.

У разговору са студентима и професорима Универзитета у Крагујевцу, Њ.Е. господин Шилотл Рамирес истакао је важност добре сарадње Србије и Мексика и на пољу размене студената и наставника - „Пресрећан сам што међу студентима Универзитета у Крагујевцу видим искрену љубав према култури Мексика. Нашој Амбасади у Београду је велико задовољство да се увек одазовемо позивима Филолошко-уметничког факултета и ваших студената шпанског језика и хиспанских књижевности“.

Овом приликом најављен је и циклус савременог мексичког филма, који ће бити пројектован у Спомен парку „21. октобар“. Пројекције филма су заказане за 09, 15, 17. и 22. децембар, са почетком у 19 часова.


Фото галерија: