Први састанак партнера на новом ИФ4ТМ Ерасмус пројекту Универзитета у Крагујевцу

Универзитет у Крагујевцу, као координатор ИФ4ТМ Ерасмус пројекта под називом „Институционални оквир за развој треће мисије на универзитетима у Србији“, био је домаћин првог састанка партнера на пројекту, који је одржан 3. и 4. децембра 2015 у Ректорату Универзитета.

Пројекат се финансира од стране Европске Комисије у оквиру ЕРАСМУС ПЛУС програма, у износу од 966.510 ЕУР-а, а реализује у конзорцијуму од 18 партнера из Србије, Велике Британије, Аустрије, Португала, Италије и Словеније, који чине  пет европских универзитета (Брајтон, Кремс, Лисабон, Бари, Марибор), шест универзитета у Србији (Крагујевац, Београд, Нови Сад, Ниш, Нови Пазар, Метрополитан), Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Завод за интелектуалну својину, једна висока школа струковних студија (Зрењанин), три бизнис инкубатора (Крагујевац, Београд, Нови Сад) и једно предузеће.

По речима Проф. др Весне Мандић, координатора пројекта, главни циљ пројекта је да се на универзитетима у Србији, осим постојеће две мисије које се односе на образовање и истраживања,  развије и имплементира трећа мисија коју чине три стуба развоја: трансфер технологија и иновације, континуирано учење, друштвено одговорно понашање универзитета.  

Током првог дана састанка, представљене су све партнерске институције учеснице пројекта. Такође су представљени основни циљеви и активности пројекта, кроз кратке презентације радних пакета.

Други дан је отворен презентацијом Е+ програма од стране представника Националне Ерасмус канцеларије, док су у наставку састанка разматрани аспекти финансијског и техничког управљања пројектом.

Пројекат је један од прва четири Ерасмус пројекта чији су координатори институције из Србије и реализоваће се у периоду од од 15. октобра 2015. до 14. октобра 2018. године.


Фото галерија: