Њ.Е. амбасадор Мексика у посети Универзитету у Крагујевцу

Њ.Е. амбасадор Мексика у Србији, г-дин Хосе Еваристо Рамон Шилотл Рамирес, посетиће Универзитет у Крагујевцу 09. децембра 2015. године. У оквиру програма посете предвиђена је презентација „Скица Мексика“ и отварање изложбе Фрида Кало у Универзитетској галерији.

Њ.Е. амбасадор Мексика у Србији, г-дин Хосе Еваристо Рамон Шилотл Рамирес посетиће Катедру за хиспанистику Филолошко-уметничког факултета 09. децембра 2015. године.

У Универзитетској галерији, са почетком у 16:30 часова, Њ. Е. амбасадор представиће  Мексико студентима шпанског језика и хиспанских књижевности, у оквиру презентације „Скица Мексика“. Програм ће рециталом употпунити студенти хиспанистике. Сва излагања су на шпанском језику, са преводом на српски.

У 18:00 часова, Њ.Е. амбасадор Шилотл Рамирес свечано ће отворити изложбу Фрида Кало, која ће у Универзитетској галерији бити постављена до 30. децембра 2015. године. Његова екселенција ће најавити и циклус савременог мексичког филма, који ће бити пројектован у Спомен парку „21. октобар“. Пројекције филма су заказане за 09, 15, 17. и 22. децембар, са почетком у 19 часова.