Студентска летња пракса у органима локалне самоуправе и крагујевачким предузећима почиње од понедељка

опширније

Немачка Фондација Конрад Аденауер је 2002. године започела програм финансијске помоћи политички ангажованим студентима завршних година факултета, постдипломцима и докторантима у Србији и Црној Гори. Политичка ангажованост студената не подразумева искључиво активност у оквиру неке од демократски оријентисаних странака у Србији, већ ангажованост у невладиним или студентским организацијама.

опширније

Трио флаута у саставу Сузана Марочик, Карољ Марочик и Александар Ружичић наступиће 27. јуна 2013. године у Универзитетској галерији.

опширније

Министарство за национално образовање, доживотно учење и верска питања Републике Грчке доставило је Министарству науке позив за пријаву заинтересованих кандидата из Републике Србије за стипендије које додељује Државна фондација за стипендије I.K.Y. за постдипломске и постдокторске студије за школску 2013/2014. годину.

опширније

ИФК - Међународни истраживачки центар за културне студије (Линц/Беч, Аустрија) објављује позив за пријављивање за стипендије за 2014/2015. годину.

опширније

EURIAS програм стипендија - програм мобилности интернационалних истраживача нуди 39 стипендија (20 за млађе и 19 за старије истраживаче) у области друштвених и хуманистичких наука и омогућава истраживачима десетомесечни боравак у једној од 16 институција учесница, у: Берлину, Болоњи, Бриселу, Будимпешти, Кембриџу, Делменхорсту, Фрајбургу, Хелсинкију, Јерусалиму, Лиону, Марсеју, Паризу, Упсали, Бечу, Васенару и Цириху.

опширније

UPF програм стипендија Универзитета Помпеу Фабра у Барселони у сарадњи са Marie Curie COFUND програмом, омогућава 24 стипендије инетрнационалним истраживачима и пружа прилику за развој каријере кандидатима постдокторских студија свих националности.

опширније

опширније

опширније

ИЛУМИНАЦИЈЕ - интердисциплинарни културни пројекат сарадње Факултета педагошких наука у Јагодини и Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу отворен је 17. јуна 2013. године у Универзитетској галерији

опширније