Од десет најуспешнијих српских научника, једини који живе и раде у Србији су наставници Универзитета у Крагујевцу

опширније

Конкурс за Студентску летњу стручну праксу 2018.

опширније

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије доставило је Универзитету у Крагујевцу информацију о Конкурсу за стипендије за мастер програме Ренмин универзитета – Школа Пута Свиле

опширније

Универзитет у Крагујевцу, као координатор Еразмус+ пројекта IF4TM, Привреднa коморa Србије, Програм „Climate-KIC Srbija“, и пројекат „Локални развој отпоран на климатске промене“ кога спроводе Министарство заштите животне средине и Програм Уједињених нација за развој (UNDP), организују радионицу о осмишљавању и развоју пословних идеја у областима одрживог развоја и борбе против климатских промена.

опширније

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије доставило је Универзитету у Крагујевцу информацију о Конкурсу за стипендије Московског државног института међународних односа (МГИМО) при МИП-у Руске Федерације

опширније

У уторак 29. маја 2018. године у Универзитетској галерији наступиле су пијанисткиње Сања Луковац и Андреа Дер

опширније

Еразмус+ кључна акција 1 – Кредитна мобилност

опширније

Интернационално такмичење соло певача “Радмила Бакочевић”, прво по реду, одржано је од 25-27. маја у Крагујевцу. На такмичењу je учествoвало више од 50 соло певача из Русије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије, а одлуку о најбољима донео је међународни жири.

опширније

У оквиру прве Међународне недеље, Универзитет у Крагујевцу посетили су професори и запослени са партнерских универзитета из Пољске, Португалије и Финске.

опширније

опширније