У организацији Министарства просвете и науке и Канцеларије за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу, 11.10.2011. у Свечаној сали Ректората одржан је FP7 Инфо дан

опширније

Презентација програма стипендија ДААД информативног центра, Темпус канцеларије, Фонда др Зоран Ђинђић и Француског културног центра

опширније

Конкурс за "Fulbright" стипендије Сектора за образовање и културу Владе САД-а

опширније

ФП7 ИНФО ДАН

опширније

Global UGRAD програм размене Србија 2012-2013

опширније

Званичном отварању новог факултета Универзитета у Крагујевцу, факултета за Хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, и отпочињању нове школске 2011/2012 године, поред проф. др Слободана Арсенијевића, ректора Универзитета у Крагујевцу и ректорског колегијума Универзитета, присуствовали су и господин Жарко Обрадовић, министар просвете и науке, господин Верољуб Стевановић, градоначелник Крагујевца, господин Зоран Сеизовић, председник општине Врњачке Бање, као и представници академске заједнице и јавног и политичког живота.

опширније

У Универзитетској галерији 29.09.2011. године отворена је изложба слика проф. Сретка Дивљана, која ће у овој поставци бити изложена до 27.октобра 2011. године.

опширније

На предлог ректора Универзитета у Крагујевцу и Колегијума Универзитета, Никола Гвозденовић Гвоздо, академски сликар, одлуком Савета Универзитета у Крагујевцу, промовисан је, 29. септембра 2011.године, у Почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

опширније

ФИЈАТОВА ДОНАЦИЈА УНИВЕРЗИТЕТУ У КРАГУЈЕВЦУ

опширније

Мичигенски Универзитет (University of Michigan) и Fulbright Commision у Пољској предлаже кратке бесплатне стажировке

опширније