Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Слободан Арсенијевић и Ректор Универзитета Црне Горе проф.др Предраг Мирановић потписали су 11.03.2011. године у Ректорату Црне Горе Споразум о сарадњи између два универзитета.

опширније

У петак 11.03.2011 око 13 сати оспособљен је резервни линк (преко Краљева и Ниша) наше Акадeмске мреже чиме је омогућен саобраћај са Интернетом.
Према обавештењу колега из АМРЕС-a оспособљавање примaрног линкa се очекује у понедељак 14.03.2011 у преподневним часовима.

опширније

Данас у 15 часова и 55 мин. дошло је до прекида Телеком-овог оптичког линка на релацији Крагујевац - Велика Плана чиме је прекинут рачунарски саобраћај Академске мреже Крагујевца са Интернетом. Екипе Телеком-а из Крагујевца, Велике Плане и Београда раде на отклањању квара.
Резервни линк ка Краљеву и Нишу, а који је у надлежности екипе АМРЕС-а из Београда, такође није у функцији и његово поновно успостављање се, по речима колeга из Београда, не очекује пре петка (11.03.2011) у преподневним часовима.

опширније

У Универзитетској галерији 3. марта 2010. године у 19 часова отворена је изложба слика, скулптура и објеката уметника Радивоја Радета Марковића.

опширније

Потписан протокол о реализацији и финансирању Пројекта набавке опреме за Центар за матичне ћелије и доградњу зграде Медицинског факултета у Крагујевцу

опширније

Oдељење за сарадњу и културну делатност Амбасаде Француске у Србији додељују стипендије Француске владе за студенте из Србије који желе да упишу студије Мастер 2 или доктората у Фрнацуској. Студенти ће моћи да се пријаве на следећа 2 програма:

опширније

Конкурс за пројекте у оквиру Централноевропске иницијативе у оквиру програма CEI KEP AUSTRIA 2011

опширније

У сали Сената Ректората Универзитета у Крагујевцу дана 27-ог јануара 2011 године проф. др Оливера Милошевић-Ђорђевић, проректор за наставу и студентска питања, свечано је уручила уговоре о стипендирању за 2011. годину најбољим студентима Универзитета у Крагујевцу.

опширније

ОДЛУКА о додели стипендија најбољим студентима Универзитета у Крагујевцу

опширније

ИНФО ДАН Одбора за предузетништво Универзитета у Крагујевцу и града Крагујевца одржан је 25.01.2011 у свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу

опширније