У оквиру обележавања Светог Саве, који је први пут у нашој земљи прослављен пре 170 година, на Лицеју Књажевства Сербског, прве високошколске институције у модерној Србији, на чијим темељима је настао и Универзитет у Крагујевцу, уручене су стипендије најбољим студентима Универзитета.

опширније

Његова Екселенција Нилс Рагнар Камсваг, амбасадор Краљевине Норвешке у Србији и господин Рогер Јонгенсен, први секретар амбасаде Краљевине Норвешке, као и представници Универзитета Nordland, проф. др Пал Педерсен, ректор Универзитета Nordland и проф. др Свен Јенсен, декан Факултета за бизнис, посетили су 25. јануара 2012. године Универзитет у Крагујевцу и том приликом разговарали о могућој сарадњи ове две високошколске установе са ректором Универзитета у Крагујевцу, проф. др Слободаном Арсенијевићем и проректором за међународну сарадњу, проф. др Славицом Ђукић-Дејановић.

опширније

опширније

Званичном посетом академика Николе Хајдина, председника Српске академије наука и уметности и академика Николе Коке Јанковића Универзитету у Крагујевцу, 18. јануара 2012. године настављени су преговори са проф. др Слободаном Арсенијевићем, ректором Универзитета у Крагујевцу и господином Верољубом Стевановићем, градоначелником града Крагујевца, на тему легата Николе Коке Јанковића и о раду Центра за научно истраживачки рад Српске академије наука и уметности и Универзитета у Крагујевцу.

опширније

ДОДЕЉЕНЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА 2012 ГОДИНУ НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

опширније

Први Уговор о сарадњи између једног државног и једног приватног Универзитета

опширније

ТЕМПУС радионица

опширније

Састанак Комитета за контролу квалитета у оквиру Темпус пројекта ГОМЕС

опширније

опширније

Одржана презентација Пројекта подршке иновацијама у Србији

опширније