Наставак одличних концерата у Универзитетској галерији. У уторак 05. фебруара 2013. године са почетком у 20,00 сати наступиће Љупка Рац – сопран, Бојан Булатовић – контратенор и Јована Радовановић – клавир

опширније

Универзитет у Крагујевцу је учествовао на манифестацији Дани крагујевачке књиге, организоване у Народној библиотеци «Вук Караџић» у Крагујевцу, у периоду од 28. јанура до 1. фебруара 2013. године.

опширније

опширније

опширније

Стипендије Британске Фондације за кандидате из Републике Србије за академску 2013/2014. годину у трајању од 1 до 3 месеца

опширније

Међународни египатски центар за пољопривреду објавио је конкурс за следеће курсеве током 2013. године, у периодима:

опширније

опширније

25. и 26. јануара 2013. године у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, у организацији Канцеларије за међународне пројекте и проф. др Ненада Филиповића (Факултет инжењерских наука, Универзитет у Крагујевцу), одржана је дводневна међународна конференција „Computational modeling of blood flow in the tumor vasculature” у оквиру SCOPES пројекта Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Фрибургу (Швајцарска) чију имплементацију финансира Швајцарска национална фондација за науку.

опширније

У оквиру обележавања Светог Саве – Дана духовности у Републици Србији, 27. јануара 2013. године у Свечаној сали Ректората уручене су стипендије најбољим студентима Универзитета у Крагујевцу.

опширније

НР КИНА – Институт за међународно и упоредно образовање учитељског Универзитета у Пекингу – додела стипендија страним студентима за двогодишњи мастер програм на енглеском језику за академску 2013/14. годину.

опширније