Амбасада Републике Бугарске у Београду доставила је Министарству просвете, науке и технолошког развоја актуелну информацију о понуди за летње семинаре бугарског језика на Универзитету у Софији "Св. Климент Охридски" и на Универзитету "Св. Кирил и Методиј" из Великог Трнова за учешће српских студената и стручњака на међународном летњем семинару из области бугаристике.

опширније

Компанија Tigar Tyres, филијала Michelin Grupe и Француски институт у Србији оглашавају конкурс за подношење пријава за стипендију у трајању од 10 до 12 месеци која омогућава финансирање студија у Француској. на нивоу мастер 2 почевши од септембра 2013, а намењена је студентима који желе после студија да се запосле у групи Мишелин.

опширније

У оквиру програма Дани италијанске културе у Крагујевцу 09. априла 2013. године у Универзитетској галерији отварање изложбе „Од италијанске ренесансе до савременог италијанског дизајна“ и концерт италијанске музике у извођењу студента Филолошко-уметничког факултета.

опширније

У уторак, 26. марта 2013. године у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу одржана је радионица на тему успешне имплементације међународних пројеката у овкиру FP7 и CIP програма. Радионица је спроведена у сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства финансија и привреде и Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација уз подршку ACCESS програма Немачке организације за међународну сарадњу (GIZ) и Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Универзитетски спортски савез Крагујевац је организација факултетских и студентских спортских друштава Универзитета у Крагујевцу која 40 година успешно организује такмичења и манифестације у оквиру универзитетског спорта

опширније

Овај програм се реализује у сарадњи Универзитета у Грацу, Аустријске службе за акдемску размену и Министарства за науку и истраживање

опширније

Амбасада Словачке објављује конкурс за стипендије за академску мобилност у оквиру Националног програма стипендија.

опширније

Јагилонски универзитет у Кракову расписао је конкурс за доделу стипендија Фонда краљице Јадвиге намењене студентима докторских студија, факултетским предавачима и научницима.

опширније

Дуо у саставу Мајнхард Холлер (виолончело) и Александра Трајковић (клавир) наступиће у Универзитетској галерији 03. априла 2013. године (среда), са почетком у 20,00 сати.

опширније

У дану када је академик Љубомир Симовић промовисан у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу, у Универзитетској галерији приређено је вече које је објединило три уметности: поезију, музику и вајарство и три ствараоца чија дела превазилазе оквире националне културе.

опширније