Драги студенти Универзитета у Крагујевцу, ако сте спремни за активно лето, размишљате о мобилности и усавршавању у иностранству, пријавите се за интензивни курс енглеског језика, за припрему за полагање тестова за неке од међународно признатих сертификата енглеског језика у ЦзРК-у.

опширније

Влада Мексика од 26. јуна 2013. године има отворен конкурс за стипендирање страних студената у 2014. години и омогућава им два типа програма стипендија:

опширније

Свим онима који завршавају факултет или који су га већ завршили, који траже прилику да се докажу и напредују на пољу професионалног развоја, Coca Cola Summership програм пружа прилику да овога лета постану део највећег летњег бизнис изазова и стекну пословно искуство уз компанију која је позната по свом квалитету и интегритету, интензивном програму професионалног развоја и препознавању талената.

опширније

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу је и ове академске године организовао бесплатне курсеве енглеског и немачког језика за студенте и дипломце Универзитета у Крагујевцу са циљем да им помогне да унапреде своја знања и буду конкурентни на тржишту рада.

опширније

Вукова задужбина расписује конкурс за доделу годишњих награда за науку и за уметност. Награђује се по једно дело у области науке и у области уметности објављено, изведено или приказано у времену од 1. октобра претходне до 1. октобра текуће године

опширније

Награда Sofja Kovalevskaja Alexander von Humboldt Фондације додељује се младим изузетно обећавајућим истраживачима из иностранства у знак признања за изузетна академска достигнућа. Награда треба да им омогући покретање академске каријере у Немачкој, оснивањем њихових личних истраживачких група у оквиру истраживачких институција у Немачкој и додељује се на основу академских квалификација. Наградом је омогућено 5 година изградње радне групе и рада на иновативним истраживачким пројектима по сопственом избору у оквиру немачке истраживачке институције по избору.

опширније

Још једна институција отвара врата заинтересованим студентима да у оквиру програма Студентске летње праксе, који се реализује у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца, ово лето проведу у стицању нових знања.

опширније

Студентска летња пракса у органима локалне самоуправе и крагујевачким предузећима почиње од понедељка

опширније

Немачка Фондација Конрад Аденауер је 2002. године започела програм финансијске помоћи политички ангажованим студентима завршних година факултета, постдипломцима и докторантима у Србији и Црној Гори. Политичка ангажованост студената не подразумева искључиво активност у оквиру неке од демократски оријентисаних странака у Србији, већ ангажованост у невладиним или студентским организацијама.

опширније

Трио флаута у саставу Сузана Марочик, Карољ Марочик и Александар Ружичић наступиће 27. јуна 2013. године у Универзитетској галерији.

опширније