опширније

У оквиру активности које су посвећене реформи и унапређењу високог образовања у Србији Универзитет у Београду организовао је завршну GOMES Конференцију у Врњачкој Бањи од 15-18. септембра 2013. године, чији је домаћин био Универзитет у Крагујевцу.

опширније

У оквиру друге сезоне Универзитетске летње сцене, 12. септембра 2013. године, у парку Ректората наступиће студенти Филолошко-уметничког факултета

опширније

У Универзитетској галерији 04. септембра 2013. године (среда) са почетком у 17.30 сати биће отворена изложба радова студената IV године студијске групе за Графички дизајн

опширније

Градска туристичка организација "Крагујевац" и Универзитет у Крагујевцу потписали су Уговор о изради стратешког мастер плана одрживог развоја планине Рудник.

опширније

У петак, 23. августа 2013. године са почетком у 13h у Ректорату Универзитета у Крагујевцу одржано је предавање др Curzia Ruegga, професора Универзитета у Фрибургу (Швајцарска) на тему „Утицај модификација у микро-окружењу тумора изазваних радиотерапијом на развој метастазе код рецидивних тумора“. Предавање је организовано у оквиру пројекта институционалне сарадње Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Фрибургу „Computational modeling of blood flow in the tumor vasculature” под окриљем SCOPES програма.

опширније

У оквиру темпус пројекта WBCInno, чији је координатор Универзитет у Крагујевцу, а поводом benchmarking посете универзитетима у земљама западног Балкана, такође партнерима на пројекту, 27. и 28. августа 2013. године, одржани су састанци са европским партнерима у Ректорату Универзитета у Крагујевцу и релевантним центрима Универзитета и факултета.

опширније

Концертом камерног састава Infinity Quintet 26. августа 2013. године свечано је отворен музички део програма друге сезоне Универзитетске летње сцене.

опширније

Пракса за студенте Економског и Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу

опширније

Сребрна медаља за тројку Универзитета у Крагујевцу у кошарци 3 на 3

опширније