У оквиру дводневне посете Крагујевцу, Његова Екселенција, амбасадор Руске Федерације, Александар Васиљевич Чепурин, 15. априла 2013. године, посетио је Универзитет у Крагујевцу.

опширније

Универзитет у Крагујевцу Вас позива на промоцију 49. броја Липара и специјалног издања броја- 49/2

опширније

Универзитет у Крагујевцу и Спомен парк "Крагујевачки октобар" позивају Вас на отварање изложбе Два света. Музеј "21. октобар", 15. април 2013. године.

опширније

Фондација Кшиштофа Скубичевског, бившег министра спољних послова Републике Пољске од 1989. до 1993. године обавестила је Министарство просветe и науке о понуди једногодишњих стипендија за специјалистичке студије у Центру за источно-европске студије Варшавског универзитета у школској 2013/2014. години из области права, политичких наука и савремене историје. Циљ стипендије је прмовисање демократије, људских права, владавине права и поштовања закона у међународним односима.

опширније

опширније

Амбасада Републике Бугарске у Београду доставила је Министарству просвете, науке и технолошког развоја актуелну информацију о понуди за летње семинаре бугарског језика на Универзитету у Софији "Св. Климент Охридски" и на Универзитету "Св. Кирил и Методиј" из Великог Трнова за учешће српских студената и стручњака на међународном летњем семинару из области бугаристике.

опширније

Компанија Tigar Tyres, филијала Michelin Grupe и Француски институт у Србији оглашавају конкурс за подношење пријава за стипендију у трајању од 10 до 12 месеци која омогућава финансирање студија у Француској. на нивоу мастер 2 почевши од септембра 2013, а намењена је студентима који желе после студија да се запосле у групи Мишелин.

опширније

У оквиру програма Дани италијанске културе у Крагујевцу 09. априла 2013. године у Универзитетској галерији отварање изложбе „Од италијанске ренесансе до савременог италијанског дизајна“ и концерт италијанске музике у извођењу студента Филолошко-уметничког факултета.

опширније

У уторак, 26. марта 2013. године у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу одржана је радионица на тему успешне имплементације међународних пројеката у овкиру FP7 и CIP програма. Радионица је спроведена у сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства финансија и привреде и Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација уз подршку ACCESS програма Немачке организације за међународну сарадњу (GIZ) и Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Универзитетски спортски савез Крагујевац је организација факултетских и студентских спортских друштава Универзитета у Крагујевцу која 40 година успешно организује такмичења и манифестације у оквиру универзитетског спорта

опширније