The European Institutes for Advanced Study (EURIAS), програм мобилности интернационалних истраживача, нуди 39 (20 јуниор и 19 сениор) интернационалних програма стипендија у области друштвено-хуманистичких наука.

опширније

The Robert S. McNamara програм стипендија обезбеђује подршку младим истраживачима који раде у академским или истраживачким институцијама, који припремају докторску тезу. Истраживачке стипендије покривају трошкове боравка за период од 5 до 10 месеци на реномираном универзитету или истраживачком центру.

опширније

На Факултету техничких наука у Чачку Универзитета у Крагујевцу, у суботу, 15. јуна 2013. године биће организована бесплатна провера знања за кандидате који ће ове године конкурисати за упис у прву годину студија на овом факултету.

опширније

У оквиру прославе 11 година постојања Филолошко-уметничког факултета, 31. маја 2013. године, у Универзитетској галерији отворена је Годишња изложба радова наставника и сарадника Одсека за ликовну и примењену уметност Филолошко-уметничког факултета.

опширније

опширније

Представом THE ZOO STORY 28. маја 2013. године отворена је друга сезона програма на Универзитетској летњој сцени

опширније

Младе крагујевачке уметнице Маја Милановић и Невена Миловановић наступиће у Универзитетској галерији 29. маја 2013. године

опширније

Представом The zoo story у извођењу студената Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу биће отворене глумачке вечери Универзитетске летње сцене

опширније

У сарадњи Центра за развој каријере и саветовање студентата Универзитета у Крагујевцу и Британског савета организује се пробно полагање IELTS испита

опширније

У Универзитетској галерији Универзитета у Крагујевцу 23. маја 2013. године, традиционално обележен Дан словенске писмености програмом Словенски културни круг.

опширније