опширније

опширније

Deutsche Bundesstiftung Umwelt (Немачка фондација за животну средину) омогућава интернационални програм стипендија The Scholarship Exchange Programme with CEE Countries, који омогућава младим научницима из Цернтралне и Источне Европе да стекну додатне професионалне квалификације у области екологије током истраживачког боравка у трајању од 6 до 12 месеци у Немачкој. Институције домаћини програма су: истраживачки центри и универзитети, предузећа, министарства, канцеларије и невладине организације.

опширније

Европски центар за модерне језике (European Centre for Modern Languages – ECML) има отворен конкурс за стипендије за истраживање намењене младим дипломцима који имају мастер звања у области: language education и/или квалификације language teacher. Програм ће се одвијати у Европском центру за модерне језике у Грацу у трајању од три месеца (од октобра до децембра 2013.)

опширније

Cannon фондација у Европи годишње додељује до 15 стипендија високо квалификованим европским и јапанским истраживачима, који имају завршене докторске студије или најмање мастер студије и погодни су да се пријаве на конкурс најкасније десет година по завршетку докторских или мастер студија. За стипендију такође могу конкурисати и чланови комерцијалних, индустријских, државних или професионалних организација.

опширније

Драги студенти Универзитета у Крагујевцу, ако сте спремни за активно лето, размишљате о мобилности и усавршавању у иностранству, пријавите се за интензивни курс енглеског језика, за припрему за полагање тестова за неке од међународно признатих сертификата енглеског језика у ЦзРК-у.

опширније

Влада Мексика од 26. јуна 2013. године има отворен конкурс за стипендирање страних студената у 2014. години и омогућава им два типа програма стипендија:

опширније

Свим онима који завршавају факултет или који су га већ завршили, који траже прилику да се докажу и напредују на пољу професионалног развоја, Coca Cola Summership програм пружа прилику да овога лета постану део највећег летњег бизнис изазова и стекну пословно искуство уз компанију која је позната по свом квалитету и интегритету, интензивном програму професионалног развоја и препознавању талената.

опширније

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу је и ове академске године организовао бесплатне курсеве енглеског и немачког језика за студенте и дипломце Универзитета у Крагујевцу са циљем да им помогне да унапреде своја знања и буду конкурентни на тржишту рада.

опширније

Вукова задужбина расписује конкурс за доделу годишњих награда за науку и за уметност. Награђује се по једно дело у области науке и у области уметности објављено, изведено или приказано у времену од 1. октобра претходне до 1. октобра текуће године

опширније