Поводом одржавања предавања на Факултету инжењерских наука проф. др Зорана Михајловић, министар за енергетику, развој и заштиту животне средине, посетила је ректорат Универзитета у Крагујевцу и са проф. др Слободаном Арсенијевићем, ректором Универзитета у Крагујевцу, разговарала је о будућој сарадњи Универзитета и Министарства, као и пројектима који су у току.

опширније

Универзитет у Крагујевцу и Универзитетска библиотека позивају Вас на отварање изложбе слика Момчила Антоновића 19. априла 2013. године (петак) у 19.00 сати.

опширније

Свечаном промоцијом, под називом „Вечерња поетика“, 16. априла 2013. године, у Универзитетској галерији, представљен је 49. број универзитетског часописа за књижевност, језик, уметност и културу - Липара, свеска прва и свеска друга.

опширније

У оквиру дводневне посете Крагујевцу, Његова Екселенција, амбасадор Руске Федерације, Александар Васиљевич Чепурин, 15. априла 2013. године, посетио је Универзитет у Крагујевцу.

опширније

Универзитет у Крагујевцу Вас позива на промоцију 49. броја Липара и специјалног издања броја- 49/2

опширније

Универзитет у Крагујевцу и Спомен парк "Крагујевачки октобар" позивају Вас на отварање изложбе Два света. Музеј "21. октобар", 15. април 2013. године.

опширније

Фондација Кшиштофа Скубичевског, бившег министра спољних послова Републике Пољске од 1989. до 1993. године обавестила је Министарство просветe и науке о понуди једногодишњих стипендија за специјалистичке студије у Центру за источно-европске студије Варшавског универзитета у школској 2013/2014. години из области права, политичких наука и савремене историје. Циљ стипендије је прмовисање демократије, људских права, владавине права и поштовања закона у међународним односима.

опширније

опширније

Амбасада Републике Бугарске у Београду доставила је Министарству просвете, науке и технолошког развоја актуелну информацију о понуди за летње семинаре бугарског језика на Универзитету у Софији "Св. Климент Охридски" и на Универзитету "Св. Кирил и Методиј" из Великог Трнова за учешће српских студената и стручњака на међународном летњем семинару из области бугаристике.

опширније

Компанија Tigar Tyres, филијала Michelin Grupe и Француски институт у Србији оглашавају конкурс за подношење пријава за стипендију у трајању од 10 до 12 месеци која омогућава финансирање студија у Француској. на нивоу мастер 2 почевши од септембра 2013, а намењена је студентима који желе после студија да се запосле у групи Мишелин.

опширније