Трећа међународна конференција МЕТОДИЧКИ АСПЕКТИ НАСТАВЕ МАТЕМАТИКЕ МАТМ2014 одржаће се на Факултету педагошких наука 14. и 15. јуна 2014. године.

опширније

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, у организацији Канцеларије за међународне пројекте, 17. јануара 2014. године одржана је презентација о могућностима које очекују научноистраживачке и иновационе институције у оквиру новог програма за финасирање истраживања и иновација ХОРИЗОНТ 2020.

опширније

У ректорату Универзитета у Крагујевцу, 17. јануара 2014. године, одржан је први састанак партнера на темпус пројекту NeReLa 543667, чији је координатор Универзитет у Крагујевцу, Факултет техничких наука у Чачку. Састанак ће бити настављен 18. јануара, такође у ректорату Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Амбасада Републике Србије у Токију доставила је позив Фондације Матсумае за пријаву заинтересованим постдокторантима за усавршавање и даљи научно-истраживачки рад у Јапану, у календарској 2015. години.

опширније

У току је конкурс за доделу националних стипендија у оквиру програма „За жене у науци“, намењен младим научницима у Србији.

опширније

Божићни концерт Универзитета у Крагујевцу, Универзитетска галерија 09. јануар 2014. године у 19.00 сати

опширније

Градско веће, на основу члана 2. став 1. тачка 33,члана 34. Одлуке о Градском већу (“Сл. лист града Крагујевца“ бр. 7/12 и 42/12), члана 6. став 2. Одлуке о новчаној награди “Академик Драгослав Срејовић“ (“Сл.лист града Крагујевца“ бр. 42/12) и Одлуке Градског већа бр. 67-182 /13-V од 20. децембра 2013.године, расписује

опширније

Јавни позив за учешће у средствима министарства просвете, науке и технолошког развоја у 2014. години

опширније

Универзитет у Крагујевцу и Универзитетска библиотека позивају Вас на солистички концерт ОПЕРА КРОЗ ВЕКОВЕ

опширније

У склопу TEMPUS пројекта Careers - Развој каријерног вођења у циљу унапређења високог образовања у Србији, Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и Инфостуд организовали су Округли сто на коме су учествовали представници Министарства омладине и спорта, СКОНУС-а, представници послодаваца и Националне службе за запошљавање, професори и студенти, представници Универзитета у Крагујевцу и Центра за развој каријере и саветовање студената као домаћини Округлог стола, и представници интернет компаније Инфостуд, као модератори скупа.

опширније