Međunarodni dan studenata obeležen je Svečanom akademijom održanom u Skupštini grada Beograda u organizaciji Studentske konferencije univerziteta Srbije.

opširnije

Kamerni ansambl, jedinstven na ovim prostorima, oduševio kragujevačku publiku

opširnije

U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, u utorak, 19. novembra 2019. godine, otvorena je izložba „Kosovo, prvi prag Srbije”.

opširnije

ERASMUS+ KLJUČNA AKCIJA 1 – KREDITNA MOBILNOST

opširnije

Prema studiji Univerziteta Stanford na listi od preko 100.000 najcitiranijih naučnika sveta nalaze se tri profesora sa Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Višegradski fond je međunarodna organizacija sa sedištem u Bratislavi (Slovačka), koju su osnovale vlade 4 zemlje (V4 regija): Češka, Slovačka, Poljska i Mađarska, sa ciljem pospešivanja saradnje među zemljama osnivačima, ali i podrške zemljama Zapadnog Balkana i zemljama Istočnog partnerstva.

opširnije

U Svečanoj sali Univerziteta u Kragujevcu, 18. novembra 2019. promovisana je monografija ENERGIES OF GRAPHS - Survey, Census, Bibliography, akademika Ivana Gutmana i prof. dr Borisa Furtule, čiji je izdavač Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo za evropske integracije i Ministarstvo finansija u okviru Projekta „Podrška učestvovanju u EU programima“, koji finansira Evropska unija, organizuju Info dane o EU programima (HORIZON 2020, Creative Europe, Europe for Citizens, EaSI, REC, Third Health Programme, COSME, EU Civil Protection Mechanism, Erasmus+, Customs 2020, Fiscalis 2020).

opširnije

Dela iz legata akademskog slikara Milića od Mačve biće predstavljena na izložbi koja se otvara u utorak 19. novembra 2019. godine u 19 časova u Univerzitetskoj galeriji

opširnije

Kragujevačka publika u utorak, 19. novembra 2019. godine, u 19.30 časova slušaće autentični nastup Tria Singidunum u sastavu: Stana Krstajić, flauta, Ksenija Milošević, violina i Dejan Subotić, klavir

opširnije