Održano Nacionalno finale takmičenja za najbolju studentsku ideju

Nacionalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju održano je 01. decembra 2017. godine u Privrednoj komori Srbije u Beogradu u okviru Erazmus+ projekta IF4TM kojim koordinira Univerzitet u Kragujevcu.

U finalu je učestvovalo jedanaest najboljih timova sa lokalnih takmičenja na sedam visokoškolskih institucija u Srbiji.

Titulu pobednika Nacionalnog finala za najbolju studentsku ideju 2017. godine poneo je tim Popularity Wolves sa Univerziteta u Kragujevcu za ideju „Povećanje popularnosti“. Nagradu za prvoplasirani tim u iznosu od 150.000 dinara obezbedila je kompanija SBB – Srpske kablovske mreže u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu.

Drugo mesto zauzeo je tim Aqua Team sa Državnog univerziteta u Novom Pazaru sa idejom za sistem za proizvodnju hrane za domaćinstva. Nagradu u iznosu od 100.000 dinara za drugoplasirani tim su obezbedile parterske institucije na projektu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Nišu i Državni univerzitet u Novom Pazaru.

Trećeplasirani tim bio je tim M^3 sa Univerziteta u Novom Sadu koji je za svoju ideju Body Fit Monitor, osvojio nagradu u iznosu od 75.000 dinara koju su obezbedile partnerske institucije na projektu Beogradski Metropolitan Univerzitet i Viša tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu.

Više informacija o Takmičenju i idejama možete naći na internet stranici projekta IF4TM (http://www.if4tm.kg.ac.rs/), Kancelarije za poslovnu podršku (http://www.bsokg.kg.ac.rs/index.php?pageview=takmicenje), kao i na Facebook stranici takmičenja (https://www.facebook.com/takmicenje/).


Foto galerija: