Локално финале Такмичења за најбољу студентску идеју на Универзитету у Крагујевцу

Локално финале Такмичења за најбољу студентску идеју одржава се 7. јула 2017. године у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, са почетком од 11 часова. Такмичење је покренуто у јануару 2017, у оквиру ИФ4ТМ пројекта финансираном од стране Европске комисије.

Циљ нам је био да окупимо младе људе, студенте и истраживаче и развијемо предузетнички дух код њих. Укупно је пријављено 16 идеја од стране 16 тимова који окупљају 46 студената са различитих нивоа студија (основних, мастер и докторских). Кроз обуке за развој предузетничких вештина које је реализовао партнер на пројекту Бизнис иновациони центар Крагујевац, као и менторску подршку коју су им обезбедили станари Центра и Канцеларија за пословну подршку Универзитета у Крагујевцу, 10 тимова је развило и предало своје Пословне моделе. На основу оцена рецензената за локално финале у Крагујевцу, предложено је 8 пословних идеја.

На локалном финалу на Универзитету у Крагујевцу, своје идеје представиће осам тимова са Факултета медицинских наука, Правног факултета, Природно-математичког факултета, Економског факултета, Факултета инжењерских наука и Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Три најбоље пласиране идеје биће награђене, а два најбоља тима ће имати прилику да представе Универзитет у Крагујевцу на Националном финалу Такмичења за најбољу студентску идеју.

Награде за тимове обезбедили су:

  • ИФ4ТМ пројекат је обезбедио средства за студијске посете једном од партнерских ЕУ универзитета за чланове прва три тима
  • Наш партнер и спонзор Net Computers, обезбедио је робне награде за најбоље тимове
  • Кооперативни тренинг центар Универзитета у Крагујевцу обезбедио је бесплатну услугу израде брзих прототипова за учеснике.


Документи:

Агенда